maanantai 29. elokuuta 2016

Heippa vaan kirjoneulemörkö!

Kirjoneulemörkö. Pitkään se tuossa kummitteli ja kuiski korviini "Ei kannata kokeilla enää ikinä, olet niin monesti valinnut väärät langat ja käsialaasi sopimattomat puikot.."

Eihän se lähtenyt lätkimään kuin yrittämällä ja yrittämällä uudestaan! Kannatti. Vuosi 2016 on ollut itselleni selvästi neulekehityksen vuosi. En tiedä mitä tapahtui! Keväällä valmistuneet pöllölapaset enteilivät jo hyvää, enkä voinut uskoa niitäkään todeksi. Pikkuhiljaa se vain alkoi sujua ja hoksasin jotain. Pöllöjen innoittamana uskalsin lähteä näiden kimppuun ja hyvänen aika, valmiiksi ne tulivat!

Tuo "herrasmieskissa"-kuvio on mielestäni ihan mahtava! Löysin sen Pinterestista hakusanoilla "Knit, chart, cat"

Totoro onkin monelle neulojalle tuttu. Minullakin oli se tulostettuna useamman vuoden. Vieläkään ei laajoista yksivärisistä alueista kovin tasaista tule, mutta tämän vuoden muu kehitys kyllä lupailee sitä että joskus saavutan senkin. Totorot valmistuivat tosi nopeasti, kissoihin kului enemmän aikaa, ovat ohuemmasta langasta. Totoron ohje löytyy täältä:
http://www.ravelry.com/patterns/library/norwegian-totoro-mittens

Nämä lapasparit lähtevät kahdelle Suomesta pois muuttavalle ystävälle, kylmä se on muuallakin maailmalla talvisin. :)


Herrasmieskissat, valkoinen lanka kirpputorilta, 
vihreä kaupasta mutta enpä millään muista minkä niminen.. auts.Totoro-lapaset
Valkoinen lanka Seitsemän Veljestä
Sininen lanka Dropsin Karisma

Näissä tapahtui pieni moka ja tarkoituksellinen muokkaus. 
Mokana se, etten huomannut että kaavion ulkopuolelle jäi joustinneule. Huomasin sen vasta puolessa välissä, joten päätin virkata lapasiin pidennykset. Toimivat kuitenkin ihan hyvin! 

Muokkasin tarkoituksella mallia niin, etten neulonut "Totoro" sanaa kuvion alkuun, enkä tehnyt muutamaa valkoista pilkkua Totoron sateenvarjoon koska loppukavennukset oli helpompi tehdä yhdellä langalla. Poikkesin myös ohjeesta niin, että tein yksinkertaisemman kämmenpuolen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti