perjantai 29. heinäkuuta 2016

Valmista, keskeneräistä ja hetken elävää.

Kesä on hujahtanut aika vinhaa vauhtia!

Kesäni on mennyt aika aktiivisesti kesäteatterin merkeissä. Minulle sattui niin onnekkaasti, että pääsin mukaan Jyväskylän Laajavuoren kesäteatteriin, Liisan Ihmemaassa näytelmään. Nimeomaan Liisan, eli kyseessä ei ole se perinteinen Liisa Ihmemaassa, vaan sen tarinan hahmoihin (ja pariin aivan uuteen hahmoon!) pohjautuva seikkailu. 

Roolihahmoni on Valkoinen Kani. 
Taitava puvustajamme ja maskeeraajamme Anniina Saari loihti hahmot elämään ja tältä näytän nykyään kesäviikonloppuisin 14.8 asti.
MUTTA koska tämä on käsityöblogi, seuraavaksi esittelen muutaman elementin jonka itse olen päässyt valmistamaan näytelmää varten. Teimme kaiken tarpeiston yhdessä työryhmän kanssa omien osaamistemme mukaan. 


Lavalle tarvittiin jättikokoisia kukkia ja päätin ottaa haasteen vastaan. 
Ensin syntyi päivänkakkaramallinen kukka. Vartena metsästä löytynyt keppi, terälehdet vohvelikangasta joihin on ommeltu rautalanka sisään (jotta ovat taivuteltavat ja kevyet), keskusta teollisuushuopaa ja terälehden runkona henkari. Piti kyllä pähkäillä jonkin aikaa tämän kanssa mutta lopulta pääsin ratkaisuun joka ajoi asiansa hyvin!
Sitten pääsinkin ihan vauhtiin ja suunnittelin kielon!
Tästä olen oikeasti aika ylpeä. :D 

Vartena kaareva oksa joka on päällystetty kankaalla, lehdessä kolme yhteen kiinnitettyä henkaria ja sen päälle huputettu yhteen ommellut vihreät vohvelikankaat. Marjoina isot tupsut. Tupsulaite oli tässä kyllä maailman paras keksintö. Valkoista lankaa minulla ei ollut ihan kaikkiin tupsuihin, joten otin taiteellisia vapauksia ja tein vihreitä "raakoja" marjoja kohti vartta. 

Kuvassa kasvit odottavat vielä kotonani. Myöhemmin kukat kiinnitettiin joulukuusen jalkoihin. 

Kalapäähineet. Näytelmässä oli kohta jossa kahden näyttelijän pitää käydä lavalla suorittamassa eräs käytännön asia, kuitenkin niin etteivät heidän kasvonsa näy. Koska kohtauksessa ollaan merellä, heistä tuli luonnollisesti kaloja. Nämä ovat siis päähineitä vaikka eivät siltä näytä. Kalojen takana on pahvilaatikot jotka on ommeltu kiinni kaloihin. Pahvilaatikko laitetaan päähän ja siinä olevat narut sidotaan leuan alle. Näissäkin oli melkoinen pähkäily kuinka niistä saisi näyttävät ja samalla käytännölliset. Vuosikausia kirppareilta hamstraamani pitsiliinat pääsivät käyttöön mistä olen kovin iloinen!

Näytelmässä on "Muuttuva tarina" joka vaihtelee aina hieman päivästä riippuen. Erästä päivää varten tein tämän discopokepallon. Haluamme pysyä ajan hermolla ja niinpä virkkasin tämän mukaan näytelmään koska aihe on niin ajankohtainen. Discopalloa käytin siksi koska se sattui olemaan ainoa pallon muotoinen asia kotonani, joka oli joutava uusiokäyttöön.
Kesällä olen kyllä ehtinyt ihan hyvin muuhunkin. 
Olen myös..

Neulonut... (maailman siistein kissakuvio-ohje Pinterestista!)

Toteuttanut uusia kirjontaideoita...Sekä pystyttänyt ja purkanut huopatyönäyttelyn kirjastolle.
Siitä enemmän täällä toisessa blogissani "Villankumous!"


Pian onkin jo elokuu! Valoisaa loppukesää kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti