torstai 16. tammikuuta 2014

"Rakasta ja tee mitä tahdot." (Augustinus)

Tässä kasvivärjäyskurssin tuotoksia!


Kurkumalla värjätyt luonnonvalkoiset Nepal-langat (villaa ja alpacaa).
Ranteenlämmittimet tulossa, toinen jo valmis. Tuosta kurkumasta tuli tosi kiva keltainen mielestäni, sellaista sävyä on vaikea löytää kaupoista.

Alla olevassa huivissa ruskea sävy tuli havuista ja oranssi keltasipulin kuorista. Langat olivat kirpputoreilta valkoisia villakeriä. Sininen on kaupasta ostettu Karisma. Huopa-astia oli alunperin valko-ruskea, mutta upotin sen kurkumaliemeen. Tiikerikakku!


Katselin vanhempia neuleita ja löysin syksyn aikana valmistuneita töitä, 
joita en ole tänne laittanutkaan! 

Joululomalla ostin Novitan sukkalehden ja siellä oli tosi ihania ohjeita. 
Tätä ohjetta halusin ensimmäisenä kokeilla käytännössä. Sovelsin, yllätys yllätys.. 

Syntyi sukat vailla kärkiä. Ei säärystimet, ei sukat, siltä väliltä. Lankana Dropsin Karisma. Ohje oli helppo oppia ulkoa ja melko nopeakin tehdä. Nämä ovat olleet kovasti käytössä viimeisen kuukauden aikana. 

Kokeilin myös syksyllä ilmestynyttä Regian Zoofari color-lankaa johon ihastuin, melkeinpä rakastuin!
Pinkki pääsi ensimmäisenä puikoille ja neuloin "joogasukat", sillä nimellä nuo tuollaiset kärjettömät ja kantapäättömät tuntuvat liikkuvan. Vaikka lanka oli itselleni tuskaisen ohutta, sitä oli värityksen takia mukava neuloa. 

Seuraavaksi halusin kokeilla kuinka tuo väritys toimii kaksinkertaisella langalla, suuremmassa muodossa. Hyvinhän se toimii pipossakin! Korostin eläimellistä meininkiä kahdella tupsulla, räyh. 
Vielä olisi korissa odottamassa myös valkoiset kerät, nam!Pipoja pipoja on poikinut puikoilta enemmänkin...


Hiilen harmaa Karisma-lanka muotoutui hatuksi pari viikkoa sitten. Tein tämän vähän kokeillen omasta päästä. Neulottu tasona aina oikein (paitsi alareuna joustinneuletta) ja kärkeä kohti kaventaen. 

Puuvillapipon sai kanssa-asukki, lankana Paris. 

Tämän toisen lankoja en muista.. Ainakin Muskat on tuo oranssi, mutta harmaa jokin toinen puuvilla. 

Kauluri, lankana Andes. Tein tästä tahallani aika kireän, kun tuppaavat löystymään käytössä mokomat. 

Kämmekkäät, lankana Nepal. Pintaneuleena piilopalmikko.


Eilen kaivoin myös metallilangat esiin. Halusin kokeilla kuinka pitsiliinoja voisi yhdistää metallilankoihin. Esimerkiksi tällä tavoin. Harmi kun tuota ei voi tuikkutelineenä käyttää, voisi pitsit roihahtaa, mutta johonkin säilytykseen ihan hyvin!2 kommenttia:

  1. Sä olet neulonut vauhdilla paljon ja ihania! :-)

    VastaaPoista
  2. Minäkin kudoin nuo Novitan sukat, tosin ihan kokonaisina :-) Muuten menin ohjeen mukaan paitsi silmukkamäärää jouduin muuttamaan , koska mulla oli hyvin ohut lanka. Pikkasen jouduin sovittelemaan, että sain kuvion asettumaan nätisti ja kärkikavennukset tehtyä järkevästi. Täytyy laittaa blogiin kuvat joskus.

    VastaaPoista