lauantai 9. marraskuuta 2013

"Nyt minulla on koko vuosi. Talvikin." (Muumipeikko)

Ensiksi uutiset! Tästä lähtien tulevat huopatyöni löytyvät  huovutukseen keskittyvästä blogistani:


http://villankumous.blogspot.fi/


Vähän pidempää siinä meni mitä lupailin, mutta nyt se on toiminnassa ja olen innoissani. :)
Pari tekstiäkin siellä jo on. Varjoisaa nurkkausta en kuitenkaan jätä, eheeii. Tänne päivitän muita käsitöitä, askarteluja yms. Tässä muutama viime aikojen lankatyö. Lunta nyt tupaan vaan! Tai tuvan ympärille mieluiten.Aina oikein tasona neulottu pipo, joka on yhdistetty renkaaksi ja suljettu päälaelta. 
Vaikka malli onkin mitä yksinkertaisin niin tykkään tällaisista paljon!
Lanka: Drops, Lima

Ranteenlämmittimet kanssa-asukille. Virkattu tunisialaisella kaksipäisellä koukulla. 
Lanka: Kirpparilta ostetut täysvillaiset kerät, tarkemmin en tiedä.Ranteenlämmittimet.  Nämä pidän itse. 
Lanka: Drops, Fabel, kirjava sininen ja yksivärinen turkoosi yhtäaikaa neulottuna.

Tästä seuraavasta olen aika ylpeä. Mietin kuinka voisin yhdistää ponchon ja paidan. Koska en yleensä ole ohje-ihmisiä, niin aloin kehittelemään itse. Minulla oli 5 kerää Dropsin Andes-lankaa ja siitä syntyi tämä.
 Aloitin toisesta hihasta joustinneuleella suoraa. Sitten vaihdoin aina oikeaan, ja baktus-huivityylisesti lisäsin molemmissa reunoissa joka toinen kierros yhden silmukan, niin että kappale lähti levenemään. Kun olin tehnyt oman käsivarteni pituisen matkan, päättelin keskeltä kaula-aukkoa varten tarvittavan määrän silmukoita ja neuloin molemmat puolet eri aikaan (keskikohdassa vaihtaen lisäämisen kaventamiseen, jotta kappale alkoi pienentyä). Kaula-aukon ollessa tarpeeksi suuri, lisäsin aukon silmukat takaisin ja jatkoin samoin kuin alussa mutta päinvastaiseen suuntaan. Lopussa tein joustinneuletta saman verran kuin toisessakin hihassa. Virkkasin kaula-aukon ja helman reunat huolitellumman näköiseksi ja lopuksi kiinnitin hihojen alapuolet toisiinsa.

Tältä vaate näyttää päällä.
Otin taustaksi uuden asuntomme oranssin patterin koska fanitan sitä.
 Ja samanlaiselta takaa. Eräs kaverini järjesti pari viikkoa sitten kolmio-teemaiset juhlat ja tämän laitoin tietysti päälleni sinne, kolmion mallinen kun on!

1 kommentti:

  1. Aivan ihania töitä!! Ihailen taitoasi tehdä töitä ilman ohjeita! Ei onnistu minulta :)

    VastaaPoista