maanantai 26. elokuuta 2013

"Hyödytön puuhailu on spontaaniudessaan vapauttava ja selkeä irtiotto arjesta, usein suoranaista ylellisyyttäkin.” (Timo Kopomaa)

Spray, sprayyyyyy...!
Nyt olen tuunaillut kolme peiliä, jakkaran ja kellon tuolla spraymaalilla. Eiköhän nyt saa vähäksi aikaa riittää. Käytän hyväkseni kotipaikkani pihamaata, ei tarvitse lähteä kaupungissa sitten mihinkään parkkipaikoille tai yöllisille retkille peläten että joku valittaa hajusta tai muusta. Kuvat ovat valitettavasti kännykkälaatua, enkä pysty niitä tällä kotikoneella rajailemaan, mutta yritin saada mahdollisimman tarkkoja.

Perustin pienen peilitehtaan.

Olen aikaisemminkin uudistanut peilejä decoupagen avulla, mutta nyt pääsin maalien kanssa peilien kimppuun. Peileihin sain idean Pinterestista. Siellä moni oli liimaillut mm. muovieläimiä peilinkehyksiin ja maalannut sitten. Pengoin omia laatikoitani ja löysin vaikka mitä sellaista, mikä toimisi peilissä. Kolmiulotteiset esineet toimivat parhaiten. Hienoa tässä tekniikassa on myös se, että peileihin voi "säilöä" sellaiset esineet jotka lojuvat laatikoissa, mutta joita ei ole tunnearvon- tai muun takia kehdannut heittää pois.

Vaikka peitin peiliosat mielestäni huolellisesti teipillä ja paperilla, maalia oli mennyt hieman peileihin. Onneksi sain ne kynsilakanpoistoaineella ja vanulla pois! Mutta kuvien ottohetkellä ne unohtuivat tyhmästi vielä peiliin, höh. Tällaiset aikaansaannokset tuli. Olipa tuo kanssa-asukkikin mukana maalaamassa noita peilejä. :)


KUPARIPEILI

Vanhat virkatut kukkaset. Viimesyksynä koulussa rannerenkaisiin
 tekemäni kehyskudontakokeilut, pitsejä, helmiä, nappeja, vanha kaulakorun koruosa, pitsiset lasin-aluset.

VIOLETTI PEILI

Vanhoja pitsejä ja kirpparilta löytämäni nappipussin sisältö.
 MUSTA PEILI

Vuosien varrella kerääntyneitä erilaisia ranne-kaula- ja korvakoruja, 
sormuksia, avaimenperiä, helmiä, nappeja. Oli kamalan vaikea kuvata tuota kiiltävää mustaa, mutta toivottavasti tuosta nyt jotain selvää saa. Tämän maalasimme alunperin valkoiseksi, mutta se ei tarttunut ihan kaikkiin objekteihin. Niinpä päädyin mustaan ja on tämä paljon tyylikkäämpi näin!

KELLO

Spray-intoilu jatkuu. Eilen löytyi kirpparilta jo jonkun itse tekemä kello. Alustana metallinen piirakanpaistopohja, jonka päälle oli liimattu pitsiliina. Kellolla oli hintaa 0,20€, joten ostin sen. 
Kuvassa olen jo poistanut viisarit ja koneiston. Maalasin alustan valkoisella, mutta se tuntui kamalan tylsältä. 
Sitten laitoin muoviset pitsikuvioisen kakkupaperin kellon päälle ja maalasin mustalla. Viisarit saivat violetin värin. Kello näyttää synkemmältä kuvissa, mitä oikeasti on, vaikka aika tumma siitä lopulta tuli. Mutta nyt kello sopii keittiön tuoleihin, joista kirjoittelin tänne eilen.


Alkuperäinen kellotaulu

 

 Valmis! 

 JAKKARA

 Unohdin eilen laittaa tänne kuvan eräästä jakkarasta, jonka maalasin tuolien ohella. Se olikin melkoinen murheenkryyni. Jakkara on ollut varastossamme niin kauan kuin muistan, rapistuneena ja hieman huterana. Isäni teki jakkarasta vankemman laittaen raudat sen alle. Kun aloin maalaamaan, maalikerroksia tuli liikaa ja lopulta maali irtoili tuolista. Niinpä jouduin poistamaan kaikki kerrokset, osan niin kovakouraisesti, ettei hiomakonekaan auttanut saamaan lommoja piiloon. Lopulta päätin vain että "No tää on sit taidetta."
Maalasin kuparin värillä ensin, heitin kuivumisen jälkeen pitsiliinan päälle (saman jota käytin tuoleissa) ja mustalla lopuksi. Kyllähän ne lommot sieltä näkyy, mutta varsin istuttava tuoli siitä kuitenkin tuli! Jalat sentään onnistuivat kerralla.Semmoisia maalailuja. Kiva työskennellä välillä kovien materiaalien kanssa! 
Lopuksi kuitenkin hieman jotain pehmeämpää. Viikonloppuna matkalla kotoa kotikotiin otin esiin tunisialaisen kaksipäisen virkkuukoukun pitkästä aikaa ja aloitin lapaset. Tänään ne tulivat valmiiksi. Tykkään hirveästi tuosta tekniikasta, joka on mielestäni osittain jopa helpompaa kuin virkkaaminen, kunhan hoksaa mitä pitää tehdä. Kannattaa tutustua! Googlettelin hieman ja ainakin tästä blogista löytyy video tuosta tekniikasta. 
 Viikonloppuna on tiedossa ystävien häät ja väkertelin kortin tänään. Askartelin niistä tarvikkeista joita löytyi täältä kotikodista, joten päädyin yksinkertaiseen ja leppoisaan ratkaisuun. 
Nyt jos luette tätä, niin tämmöinen on tulossa. :D3 kommenttia:

  1. Aivan ihania töitä!!! Sinulla on ihana tapa kierrättää tavaroita niin kauniisti. Minun suosikkini oli tuo violetti peili, ihan värinsäkin puolesta :D Ja tuo ajatelman hyödytön puuhailu on niin terapeuttista!

    VastaaPoista
  2. Hei, olen tänä syksynä haalinut monta tuollaista leveäreunaista peiliä, että täyttäisin vessanseinän niillä. Mutta ensin tietenkin oli tarkoitus tuunata ne omannäköiseksi. Ja nyt sitten täällä törmäsin persoonallisiin tuunauksiin. Kiva, kiva, kivannäköisiä!

    VastaaPoista