keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

"Pakko päästä pois, vaikka Tallinnaan." (Olavi Uusivirta)

Viimeviikolla kävin Tallinnassa täydentelemässä varastoja Karnaluksissa. Tämä oli jo toinen reissuni sinne, viimeksi kävin syksyllä 2012. Viimekerta oli melkoisen tajunnanräjäyttävä kokemus, käsityöläisen sydän meinasi pakahtua! :D Kyseessä on siis erittäin tutustumisen arvoinen käsityötukku:

 http://shop.kl24.ee/  

Tällä kertaa tiesin mitä haen, niinpä vierailuun kului vain tunti, edellisen neljän tunnin sijaan.
Kirjontalangat, napit ja pitsit olivat ne, mitä lähdin Karnaluxista metsästämään. Ne nimittäin ovat siellä huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Yleensä en nappeja ja pitsejä lähde uutena ostamaan, vaan yritän löytää kirppareilta ja leikellä vanhoista vaatteista ne. Mutta Karnaluksista raaskin niitäkin tuoda mukanani, eivät nimittäin todellakaan ole hinnalla pilattuja. Esimerkiksi nappi joka saattaa maksaa suomessa 3€, maksaa tuolla 0,45€. Pitsit saattavat maksaa tuolla 0,10€/m, ja kirjontalangat ovat veroineen noin 0,40€/kerä, kun taas Suomessa hinta on melkein 3€/kerä.

Otinkin kirjontalankoja nyt (toivottavasti) muutaman vuoden edestä, ettei tarvitse ihan heti palata. Ne ovat nimittäin materiaali jota minulla kuluu paljon. Myös helmiä tarttui mukaan, sekä avaimenperärenkaita, jotka maksoivat veroineen huimat 0,07€/kpl. Mukava reissu oli kaikin puolin!Kirjontalankahylly oli massiivinen ja värejä joka lähtöön. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti