sunnuntai 20. tammikuuta 2013

"Kun jokin tai joku koskettaa meitä, olemme tiellä, jota sydän haluaa meidän kulkevan." (Tuntematon)

-"Tää taitaa olla se miun juttu." ajattelin eilen huovuttaessani niin että roiskui. Villatilaukseni saapui toissapäivänä ja pääsin haistelemaan taas ihanaa lampaan tuoksua. On se vaan terapeuttista läträtä saippuan, veden ja villan kanssa!

Huomasin, että useimmiten aiheinani olivat olleet eläimet, joten nyt ajattelin kokeilla jotain muuta. Löysin netistä majakka-aiheisen kuvan ja käytin sitä mallina hahmotellessani muotoja. Värit sovelsin itse, sillä kyseisessä kuvassa värit olivat pastellisävyisemmät ja haaleat. Pikkuhiljaa alkoi maisema muodostua.

Usein käytän kirjontaa runsaasti huovutuksen jälkeen vielä koristamaan ja korostamaan yksityiskohtia. Tämän kanssa päätin heti huovutustuloksen nähdessäni, että tämä ei paljoa muuta tarvitse.
Kirjoin majakan yksityiskohdat mustalla ja hopealla, sekä tähdet taivaalle, muu sai jäädä koskematta.

Jännitin kovasti, miltä veteen heijastuva taivas tulisi tuossa vasemmalla lopullisessa työssä näyttämään. Siihen piti hyvin varovasti ja harkiten lisätä villakerroksia, jotta se ei näyttäisi liian paksulta. Huovutin yhden toisenkin ei-eläimellisen työn, josta olen aika innoissani, mutta se on vielä kirjontaa vailla. :)"MAJAKKA"

30cm x 58cmSain myös valmiiksi pitkään komerossa odottaneen kukkatyön. Neulahuovutin valmiille esihuopalevylle huopuvia lankoja kasvien muotoon, jonka jälkee märkähuovutin työn. Kirjoin langoilla ja helmillä. Tälle voisi hommata jotkut kivat kehyksetkin. Esihuopaan oli jäänyt vähän heiniä, jotka huomasin vasta jälkeenpäin, mutta ne voivat tuoda vain lisää metsän tunnelmaa."METSÄTÄHDET"

22cm x 33cm


2 kommenttia:

  1. Oi, tuo majakka on todella upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Yksi harvoista huovutustöistäni, joissa on kirjonta melko minimaalista. Mukavaa kun liityit lukijaksi!

      Poista