lauantai 5. tammikuuta 2013

"Katsokaa veistoksia, kunnes näette ne." (Constantin Brancusi)

Joskus käy niin, että valmiiksi saatu juttu ei olekaan omasta mielestä hyvä, mutta ajan kuluessa se alkaa näyttääkin hyvältä.

Näin kävi kahdelle kesällä valmistuneelle puuvillapipolle. Eivät olleet mielestäni yhtään käypäisiä, joten jätin ne kaapin pohjalle. Ajattelin, että puran ne sitten kun tarvitsen kyseisiä lankoja. Enpä purkanut. Löysin ne tällä viikolla ja huvikseni kokeilin. Toinen olikin nyt tosi hyvä! Jotain oli tapahtunut, luultavasti minussa eikä pipossa. Otinkin sen käyttöön sitten heti. :)


 Lanka: Garnstudio Drops Design, Muskat
Toinen pipo ei vieläkään asettunut päähäni kivasti, mutta tarjosin sitä kanssa-asukille. En tiedä miksi en ollut tarjonnut sitä aikaisemmin! Hänelle sopivat yleensä ne pipot jotka eivät omaan kaaliini istu. Niin kävi nytkin ja hänpä pyysi jopa lisääkin samanlaisia pipoja jatkossa. :D


Lanka: Garnstudio Drops Design, ParisOlen neulonut viimeaikoina aika paljon. Päätin käyttää jämälankoja pois ja harjoitella lisää ah, niin ihanaa mutta ajoittain raastavaa kirjoneuletta. Joulun aikoihin sain tehtyä kahdet kämmekkäät ja yhden pipon. Pipon annoin äidille, koska oli enemmän hänen kuin itseni näköinen. Mutta tykkään tuosta pinnasta kun on niin pehmoisen näköinen lanka.
Pinkkeihin kämmekkäisiin riitti langat, mutta sinisten kanssa jouduin soveltamaan. Niinpä niistä tuli hieman erilaiset. Olkoon se ns. "Jännittävä (ja kamalan ärsyttävä) yksityiskohta".


Lanka: Garnstudio Drops Design, Eskimo Lanka: Garnstudio Drops Design, NepalLanka: Garnstudio Drops Design, Andes (sininen)
kaksinkertainen Nepal (musta ja valkoinen)Pipojahan ei ole koskaan liikaa! Tämän sain eilen valmiiksi ja siitä tulikin tämän hetkinen lempparini.


Lanka: Garnstudio Drops Design, Nepal
Viimeaikoina on ollut taas leutoa pihalla, mutta talvipakkasia varten tein tämän huivin. Varastossa on jo yksi vaaleanpuna-vihreä, mutta siinä ei ole tuota nappia mikä pitää huivin kiinni. Olen todennut tämän tyyppisten paksujen villalankojen olevan kaikista lämpimintä huivimatskua. Nappi on oikeasti muovia, mutta näyttää metallilta, niinpä se onkin tosi kevyt. Tuon tyylisiä voisi koettaa tehdä Fimomassasta.


Lanka: Garnstudio Drops Design, Eskimo
3 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo violetti huivi!

    VastaaPoista
  2. Todella tyylikäs tuo viimeinen kaulahuivi jossa tuo nappi korostuu kivasti mukana :)

    VastaaPoista