keskiviikko 26. joulukuuta 2012

"Sille mitä on ollut vaikein saavuttaa, annamme suurimman arvon." (Thomas Adams)

Koulun puutyöt eivät jostain syystä oikein napanneet, vaikka olin odottanut sitä paljon. Jotenkin väsähdin kun koulua oli enää niin vähän jäljellä. Raskaiden ja pelottavien koneiden sijaan tein pienempää näperrystä ja harjoittelin veistämistä.

Sain aikaiseksi mm. nämä kaksi hahmoa jotka maalasin ja koristelin, sekä porasin reijät niihin. Päätyivät samantyyliseksi koristeeksi kuin aikaisemmat jämäpalakoristeet. Noiden maalaus ja koristelu on tosi kivaa, ja tähän lopputulokseen olen hyvin tyytyväinen. Harmittaa vähän muuten se puutyökurssi, kun olin niin saamaton, mutta sain sentään nämä tehtyä ja kenties näistä syntyykin jotain suurempaa. Eihän sitä tiedä.
Opin kuitenkin vannesahan ja hiomakoneen käytön, sekä sen että paras veistopuu on kuulemma lehmus.
Vihreä hahmo toiselta puolelta.
 


Punainen hahmo toiselta puolelta.
 

4 kommenttia:

 1. Minkä paksuista rautalankaa olet käyttänyt näissä? Ja mitä luulet pystyisikö vastaavanlaisia tekemään niin, että korvaa nuo veistetyt puuosat kovettuvalla massalla tehdyistä hahmoista?

  VastaaPoista
 2. tuo paksumpi on hehkutettua kauppalankaa, paksuus noin 1,5mm. Itsekin olen miettinyt Fimomassan käyttöä tällaisiin, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilla. Uskoisin että toimii kyllä! :)

  VastaaPoista
 3. Aika paksua, mutta niin sen kai täytyykin olla, että muoto pysyy. Onko sitä raskasta taivutella?

  VastaaPoista
 4. riippuu tietysti omista käsivoimista, mutta ei minusta ainakaan ole, kun on hyvät pihdit ja muut välineet.

  VastaaPoista