lauantai 29. joulukuuta 2012

"Eteenpäin minua auttaa avoimena pysyminen, sillä uskon, että mitä tahansa voi tapahtua." (Anouk Aimee)

Tänään ostin Fimomassaa ja löysin jotain uutta itsestäni. Hieno materiaali!
Luulin että menisi hermot pieneen näpertämiseen. Värit olivat kuitenkin niin herkulliset että lopetin vasta neljän tunnin jälkeen.

 Käytin apuvälineinä veistä ja piparkakkumuotteja. Sitten mieleeni tuli, että ehkä pitsikin voisi toimia. Ensin painoin pitsillä kuvioita, mutta sitten päätin kokeilla mitä tapahtuu kun jättää pitsin kiinni massaan. Ei mennyt miksikään uunissa, mutta nuo pitsiset ajattelin varmuuden vuoksi vielä lakata niin pysyy varmasti kiinni.

Tein aika paljon korviksia ja riipuksia, sekä muutaman kolmiulotteisenkin.


Värin valitseminen oli hankalaa. Päädyin lopulta näihin.
Muut ovat mattapintaisia, paitsi kultaisessa on kiiltopinta.

Ensimmäiset uunissa.
Korvakoruja. 
Kuvan keskimmäiset ovat ensimmäiset tekemäni. 
En ollut varma turpoaako massa uunissa, joten siksi nuo pienet rautalangat.Erilaisia riipuksia, nappeja, yms.PerhosriipuksetLintu. En vielä tiedä mihin tämä tulee. Kenties saa metallilangasta häkin myöhemmin.KorvakorujaKokeilin myös kuinka hankala on tehdä niitä kuuluisia Fimoruokia, joita näkyy katukuvassa ja netissä paljon. Tuossa oma versioni jätskeistä, sekä vanhat hieman ruostuneet herätyskellot. Korvakoruja nämäkin.
Nuottiavainkorvakorut ja nuottiriipus. 
Riipukseen painoin pitsillä rosopintaa, ei vaan tule kuvassa niin hyvin esille.
Korvakorut ja riipus. Näistä tuli mielestäni oikein kivat!Lisää pitsikorviksia. :)
Näiden kuviointiin ja muotoon olen tosi tyytyväinen. 
Pääsevätkin varmaan käyttöön heti kun saavat koukut.
Nonni, taas on hurahdettu uuteen asiaan! Apua. Eikä näihin koruihin mennyt edes puolia massakuutioiden määrästä, joten melko riittoisaa jos tuollaisia pieniä juttuja puuhastelee. :)

4 kommenttia:

 1. Ohhoh! Ompa tuo pitsi hyvä tuossa. Mie en kyllä jaksais keskittyä noin pieniin asioihin noin kauaa. Lintu on hieeno! : )

  VastaaPoista
 2. Hienoja ovat ja huomaan, että oot saanut ajan kulumaan ;) Kivoja kaikki! T.Kati :)

  VastaaPoista
 3. Wau, melkoisia taideteoksia olet ihka ensimmäisellä massailukerralla saanut aikaan :). Varo vaan, se on menoa! Näihin jää koukkuun. P.S. Facessa on massaryhmä, jos kiinnostaa hae "askartelumassailijat"

  VastaaPoista
 4. Siltä näyttää että vie kyllä mennessään mokoma! Osa korviksista sai koukutkin jo, ihanan kevyt tuo materiaali. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista