perjantai 9. marraskuuta 2012

"Jotkut menee sekaisin jostain ihan muusta.." (J.Karjalainen)

Muutama viikko sitten oli syysloma. Kävin äidin ja siskoni kanssa Tallinnan käsityötukussa Karnaluxissa. Leukani loksahti (varmaan monen muun tavoin) auki kun avasin vaatimattoman oven joka johti käsityöläisten taivaaseen. Seinät lattiasta kattoon asti täynnä melkein kaikkea mistä pystyi haaveilemaan! Hintatasokin suurimmassa osassa oli huokeampi kuin Suomessa. Varsinkin napit, pitsit ja kirjontalangat olivat paljon halvempia kuin täällä kotimaassa. Niitä ostinkin isot kasat, eivät nyt ainakaan lopu kesken. Helmiä sai kauhoa pusseihin isoista laareista, kuin irtokarkkia. Kaikenlaisia apuvälineitä oli, sekä kankaita, tupsuja, nauhoja, koruaihioita yms. Lankojakin oli, mutta suurimmaksi osaksi tekokuitusekoitteisia, joten niistä en kauheasti innostunut. Novitan Puro-lankaa ostin 3 kerää ja niistä on tekeillä kauluri.
Vietin Karnaluxilla aluksi 3 tuntia, sitten piti käydä välillä syömässä ja palasin vielä tunniksi noutamaan muutamat jutut. Vaikka tuntui, että rahaa paloi (ja menihän sitä yli satanen), niin pidin mielessäni sen, että tätä vartenhan olen säästänyt, sekä tein pienen hinta-arvion ostoksistani verrattuna Suomen hintoihin. Suomessa samat ostokset olisivat tehneet melkein 400€ ja arvioin luultavastikin vielä alakanttiin. Että kannata reissu oli, varmaan joskus vielä uudestaankin!

Tarkoitukseni oli tehdä päivitys muutamista Karnaluxilta ostamistani materiaaleista, mutta katsellessani työhuonettani, ajattelin tehdä hieman kattavammankin esittelyn huoneesta ja tarvikkeista joita käytän.

 Tässä työhuoneeni, jota myös kanssa-asukki joskus käyttää. Huone osoittautuu valitettavasti joskus liian pieneksi, jolloin työskentely täytyy sijoittaa myös olohuoneeseen. Huoneesta löytyy työvälineitä, materiaaleja, keskeneräisiä ja valmiita töitä mukavassa sekajärjästyksessä. Tuo kirjahyllyssä oleva valkoinen laatikosto löytyi muuten viimeviikolla kirpparilta, pyysivät siitä huiman hinnan, 1€! :D


 


Kaikki muut paitsi valkoiset napit löytyivät Karnaluxilta. Harmitti myöhemmin kun en ottanut enempää, mutta eiköhän noilla pärjää jo pitkälle. Esimerkiksi nuo isot napit vasemmassa alareunassa maksoivat (veroineen) noin.0,60€/kpl, kun taas Suomessa samanlaiset maksavat helposti 4€/kpl.Nämä pitsit olivat kaikki Karnaluxilta, paljolti alle 10€ maksoivat yhteensä.Tässä hieman helmiä. Ylärivin napit ovat kaikki Karnaluxilta. En aikaisemmin ole syttynyt tuollaisille kristallityylisille, mutta metallilankatöihin nuo sopivan kumman hyvin.
 Kirjontalangat, ah! Näitä kulutan tosi paljon huopatöihin. Suomessa maksavat helposti yli 2€/kpl, Tallinnassa veroineen noin 0,50€/kpl. Hamstrasin näitä ihan kunnolla kun tiesin että tarvetta löytyy.Tutkin vähän lähemmin pitkästä aikaa tuota kirjahyllyn sisältöä. Vaikka netistä löytyy nykyään mielettömän paljon ohjeita ja ideoita, pidän silti kirjoista ja varsinkin noista muistilapuista mitä voi laittaa mielikohtiinsa odottamaan tarkempaa syventymistä. :) Suurin osa kirjoista on kirpputorilta, osa huutonetistä, muutaman olen ostanut kaupastakin. Joukossa on myös ihan lastenkirjojakin, koska ikinä ei tiedä milloin tarvitsee hyvin helppoja ohjeita ja ideoita. Huomasin vasta nyt ihmeekseni, että omistan näköjään vain yhden huovutuskirjan. Viimeisin löytöni on tuo ensimmäisen kuvan "Pykäpistoista linnunsilmiin", kirpparilta kahdella eurolla. Todella hyvä opus!
En ole pystynyt kovin paljoa päivittämään uusia töitä, koska osa on suunnitteilla joululahjoiksi ja haluan että yllätykset säilyvät loppuun asti lahjojen saajille (lähinnä perheelleni). Tässä kuitenkin loppuun vielä viimeaikojen puuhasteluja.

Koulun värjäyskurssilla värjäämiäni lankoja.
Alkuperäinen väri ohuemmissa oli keltainen ja paksummissa vaaleampi vihreä. Tuo värjäys ei ole kyllä minun juttuni. Noihin olen ihan tyytyväinen mutta esimerkiksi värjäämistäni matonkuteista tuli aivan liian haaleita omaan makuuni. Niistä pitääkin tehdä jotain jollekin toiselle.Eräänä päivänä kävelin kirpparille etsimään joustofroteeta ja kävi tuuri! Löytyi lakana eurolla. Siitä syntyi käsinukke, Vilho-Velho. Käytiin nukkeen vain kierrätysmateriaalia. Varsinaista fokusta nukelle ei vielä ole, mutta kenties pääsee vielä johonkin esitykseen jonain päivänä. Tarkoitukseni oli tehdä herttainen mummo, ei ihan onnistunut. Silmistä tuli niin pelottavat, että Vilho saa oleskella piilossa suuren osan ajasta..

Isänpäivälahjaksi annoin korukurssilla tekemäni lusikanvarsi-avaimenperän, johon olin lisännyt kuperaksi taotun rahan.Eräälle ystävälleni annoin pari viikkoa sitten synttärilahjaksi ruusulusikoista tehdyn sormuksen, sekä lusikan varresta tehdyn korun, jota voi käyttää myös avaimenperänä.

Kankaanpainantakurssilla tein mm. tällaisen pienen kokeilun. Linnut on painettu paperikaaviolla seulan kanssa, kuviot lintuihin tein tekstiilitussilla. Tilkun koko noin. 30cm x 20cm.


Tällaista tänään. Ainiin! Kiitos todella paljon kaikista kommenteista ja rohkaisevista lausahduksista joita olen saanut. Ne innostavat tekemään ja ideoimaan, sekä kirjoittamaan tätä blogia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti