keskiviikko 10. lokakuuta 2012

"Open mind for a different view. " (Metallica)

Joskus asiat pitää vääntää rautalangasta. Metallilankapunonta = Uusi rakkaustekniikka.
Se on ollut tämän viikon aihe koulussa. Luulin etten hallitsisi sitä kovin hyvin, joskus olen kokeillut jotain metallilangasta vääntää enkä saanut mitään aikaiseksi. Mutta väärässä olin. Kun opettaja näytti aluksi korin punonnan oikean tekniikan, niin aukesikin aivan uusi maailma!

Tässä ensimmäinen työni, tuikkulyhty. Sinne voi laittaa pilttipurkin tai isommankin ja ripustaa roikkumaan.
En edes yrittänyt pyrkiä täydellisen sileään lopputulokseen tässä tekniikassa. Siksi valitsin hehkutetun kuparilangan hopean väristen sijaan. Mielestäni siihen sopii paremmin tuollainen muhkuraisuus ja rosoisuus.Toinen työni olikin ihan erilainen. Vääntelin omani ja kanssa-asukin silhuetit seinätauluksi. Piirsin ensin ääriviivat (tietokoneen näytöstä läpi, valokuvista) paperille ja muotoilin langat ääriviivojen mukaan miten taisin. Itse olen siis tuo oikeanpuoleinen, en pitkäletti.Sitten tein toisen tuikkulyhdyn, jota voi käyttää myös kynätelineenä. Tämän tein osittain mallista, koulussa oli saman tyylinen mutta pienempi. Punos on nimeltään kulkurinpunos.

Teinpä jotain sellaista jota oikeasti tarvitsenkin, korutelineen mihin saa korvakorut! Ainakin roikkuvat, nappikorviksille tuo ei oikein toimi. Käytin metalliverkkoa apuna, jonka ympärille punoin paksumpaa lankaa ja koukut. Tein vielä pienen taskun alaosaan, johon voi laittaa pinnejä ja muuta.Pienenä välityönä syntyi myös metallipöllö. Jostain syystä taas pöllö, hyvänen aika. Kai se on vaan niin helppo muoto tehdä. Siiviksi ja nokaksi löysin kätköistäni kristallihelmet joita en ajatellut koskaan käyttäväni, eivät ole ihan omantyyliset. Mutta hälle sopivat hyvin!Huominen olisi vielä tätä kurssia jäljellä, en tiedä mitä tulee syntymään. Ehkä kurkkaan Pinterestia vielä aamulla jos löytyisi jokin inspiroiva kuva. Mutta ei näiden vääntely kurssiin lopu, luulen että tästä tulee syvä ja pitkä ystävyyssuhde. Kävin eilen ostamassa oman pihtisarjankin ja rautasahankin heräteostoksena.


Ja loppuun vielä tänään valmiiksi tullut superlämmin kauluri. :)

9 kommenttia:

 1. Voi miten nopeasti olet taas tehnyt! Kulkurinpunosjuttu, koruteline valmiiksi ja vielä pöllö! Ja minä vielä mietin milloin jaksaisin tehdä sen ekan korini valmiiksi...

  Mukavaa syyslomaa sulle, en ehtinyt toivotella eilen!

  VastaaPoista
 2. Joo ne valmistu yllättävän nopeasti, vaikka luulin että menee koko päivä tuohon kulkurinpunokseen. Ostin lankoja myös kotiin varastoon, kun en K-raudasta löytänyt oikein hyviä, kävin eilen kattelee. Hyvää lomaa siullekin, toivottavasti paranet ja nähdään puolentoista viikon päästä. :)

  VastaaPoista
 3. Oi ei miten ihania!!!! Minä en ihan kokenut metallilankapunontaa omaksi jutukseni, mutta sinun työt ovat todella ihania! Sinun pitäisi tuotteistaa tuo korvisteline. Täällä olisi heti yksi ostaja :)

  VastaaPoista
 4. Voi että, kiitos! Tuon korvistelineen alkuperäisen idean sain Pinterestista, siellä oli kiinnitetty taulunkehykseen tuommonen verkko, joten helpommallakin pääsee jos haluaa telineen, ei tarvitse punoa. ;)

  VastaaPoista
 5. Silhuetti-rautalankateoksesi on hieno! Taivuttelen itsekin rautalankaa ja haaveeni on pystyä tuohon samaan! Onnistuiko kerralla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistui, ihme kyllä, vaikka piti muotoilla nuo kasvot monesti että olin tyytyväinen. Yritin tehdä itselleni myös silmälasit tuohon, mutta ne oli liian hankalat. :)

   Poista
 6. Hyvin onnistuneet. Aika työlästä tavallaan tuo punonta, joskus meinaa mennä hermot niiden sojottavien lankojen kanssa.

  VastaaPoista
 7. Oot sie kyllä taitava, tuo silhuetti on mahtava! :)

  VastaaPoista