sunnuntai 26. elokuuta 2012

"Jokaisella isot haaveet, jokaisella suuret pelot" (Samuli Putro)

Koulussa on ollut hurjan kivaa! Joka viikko kokeilemme erilaisia käsityötekniikoita. Tässä mm. laminointikurssilla tehty kansio. Laminoin muutakin mutta ne saattavat päätyä lahjoiksi, joten en ainakaan vielä laita niiden kuvia tänne.Tällä viikolla tein kansion johon laitan kaikkia ohjeita ja lehtileikkeitä. Tarvitsin todella sellaisen, koska aikaisemmin ohjeet lojuivat missä sattuu. Nyt kun on inspiroiva kansio, niin ohjeita on paljon mukavampi laittaa sinne ja selailla. 

Huovutin kannet ja liimasin ne kuumaliimalla pahviseen kansioon. Pyörittelin pitkään mielessäni minkälaisen koristelun teen. Tarkoitukseni oli laittaa huovan päälle kaikenlaisia materiaaleja, mutta lopulta päädyinkin tällaiseen jotenkuten pelkistettyyn versioon. Minulla oli varastossa aikaisemmin huovuttamiani palloja, jotka halkaisin ja ompelin otsikon ympärille. Sivureunaan tuli napit ja taakse kummallinen nuottiavainkyhäelmä. Yritin saada punaisista osioista muodostumaan S.J nimikirjaimet, mutta S ei oikein siltä näytä. Mutta olen muuten hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Kurssin tarkoitus oli tehdä omannäköinen kirja, siinä mielestäni onnistuin. Sai tehdä kansion, tai altered book-tyylisen teoksen, itse päädyin nyt tylsästi tähän käytännöllisempään versioon. Mutta laitoin eilen vanhoja kirjoja liimaukseen, jos kotona innostun altered bookista tai rasioiden tekemisestä. 

Askartelin sisälle välilehtiä, tässä kuvia muutamista.
Värit ovat muutenkin olleet suosiossa viimeaikoina.Viime viikolla kirpputorilta löytyi eurolla vanha kelarulla joka raahattiin kotiin. Ajattelin että teen siitä jakkaran, mutta kanssa-asukki keksi että sehän toimii myös loistavasti pianotuolina. Testasin korkeutta ja toimihan se! Niinpä päällystin kelan kankailla ja pitsillä. Piano on valkoinen, joten ei nyt ehkä ihan sovi väreiltään, mutta mitäpä tuosta. Valitettavasti muistin kuvata alkuperäisen rullan vasta sen jälkeen kun olin jo liimannut ensimmäisen kankaan kiinni. 
 LiimausvaiheValmis tuoli

Olen aloittanut tosi paljon erilaisia töitä jotka ovat vielä kesken. Epätyypillistä. Yleensä haluan kaiken valmiiksi suoralta kädeltä, mutta nyt olen hurahtanut niin moneen asiaan yhtäaikaa, että pakko tehdä pikkuhiljaa hommia. Ainakaan ei lopu kesken. Värikästä alkavaa viikkoa!

1 kommentti:

  1. Tuoli on hieno - ja idea on upea! Ja uusiotoiminta miunmaunmukkaan ...

    VastaaPoista