sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

"Me nähdään niin harvoin, ei pilata hetkiämme puhumalla" (Herra Ylppö)

Uuden tekniikan kokeiluja!

Olen siis nyt kotikotona ja täällä olikin mahdollisuus kokeilla yhtä ideaa joka on muhinut mielessä: styroxin käyttäminen huovutuksessa. Olin kokeillut aikaisemmin styrox-munien päälle neulahuovuttamista, siitä tuli mieleen myös saman materiaalin käyttö tauluihin.En tiedä onko kovinkin yleistä tämä, itse en ollut nähnyt aikaisemmin missään, mutta varmasti tätä tehdään.

Sain isältäni vanhaa styrox-levyä, mitä häneltä oli töistä jäänyt. Huovutin niiden päälle ensin neulaten ja sitten veden kanssa. Hyvin toimii! Saa paljon sellaisia yksityiskohtia neulan kanssa, joita en pelkällä vesihuovutuksella saa, ellen huovuta erikseen alustaa ja kuvioita. Levy tuo myös kivaa taulumaista jämäkkyyttä, eikä huopaa tarvitse erikseen pingottaa minkään päälle. Rullata tuota ei voi, en jaksanut ihan niin tiivistä pintaa huovuttaa kuin rullaamalla tehtyihin tauluihin, mutta kestävän pinnan kuitenkin sain. Styroxiin on myös helppo kiinnittää taulukoukku tai jokin muu kiinnitysväline, enkä usko että se mitenkään homehtuukaan vaikka veden kanssa onkin kosketuksessa.
 

Aluksi tein harjoituksena pienemmän kukkataulun, koko noin. 20cm x 15cm.
Kokeilun jälkeen tein hieman suuremman, noin 50cm x 40cm kokoisen taulun, joka sai nimen "Seeprakirahvi". Ehkä teen myös samaa sarjaa jonkin toisen elukan. Nyt pitää vain odottaa että kuivuvat ja voin kiinnittää seinälle. Ovat onneksi tosi kevyitäkin. :)

Tätä tekniikkaa työstän kyllä jatkossakin ja katson mihin mahdollisuudet yltävätkään!3 kommenttia:

  1. Siis ihan mielettömän hienoja! Ja mikä nerokas idea tehdä tummoisena canvas tyylisenä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, hypin itsekin riemusta kun keksin sen!

    VastaaPoista
  3. Juu siis eipä styroksin miksikään pitäisi mennä, kun on nimenomaan rakennusmateriaalia eli kyllä kestää vettä ja tuulta ym :)

    VastaaPoista