sunnuntai 6. toukokuuta 2012

-"Mitä sanoisit minttusuklaasta?" -"Entä jos otan sitä, enkä sitten pidäkään siitä." (Tenavat)

Joskus on hauska tehdä jotain suurta vain huvin vuoksi, tekemisen ilosta. Ikinä ei tiedä mihin päätyy. En tiennyt tälläkään kertaa, kun vappupäivänä aloin huovuttamaan kummallista hahmoa pöydällä. Pikkuhiljaa esiin tuli jonkinlainen merikäärme, joka kuivuttuaan sai koristeeksi helmiä ja kirjontaa.

Jännitti vähän kuinka onnistuu ja osaanko lopettaa kirjomisen sopivalla hetkellä. Usein piirtäessäkin tulee täytettyä paperia liikaa ja menee överiksi. Tänä iltana päätin sitten sen olevan valmis. Seinätekstiilihän siitä tuli. Harkitsin pitkään teenkö reunaan pykäpistot tai muuta, mutta jätin sen sellaiseksi kuin se huovuttaessa jäi.

Mietin myös jotain satutekstiä oikeaan reunaan, mutta loppujen lopuksi työ kutistui niin paljon, että siitä olisi ehkä tullut liian sekava. Näinpä jokainen katsoja saa halutessaan itse keksiä tarinan johon olento kenties liittyy. Villat ostin uutena ja kaksi kirjontalankaa, mutta muuten käytin jo valmiina olevia tarvikkeita, huopuvia lankoja ja kirpputorihelmiä. Kokoa työlle tuli noin  1m x 40cm
Nyt on monta projektia työn alla. Tein tänään ensimmäistä kertaa sitten ala-asteen taikataikinaa! Suolataikina taitaa olla sen toinen nimi. Saa nähdä mihin se projekti johtaa, huomenna käyn tuotosteni kimppuun. Lisäksi olen aloittanut ikuisuus-päiväpeitto-operaation. Pitkään olen halunnut tuunata oman päiväpeiton ja viime viikolla tartuin toimeen. Virkkaan erivärisiä ympyrätilkkuja, jotka liitän (kun olen niitä tarpeeksi väsännyt) kirpparilta halvalla (4€) löytämääni päiväpeittokankaaseen. Voi olla että menee syksyyn että olen saanut tämän projektin valmiiksi, mutta toisaalta valitsin niin herkulliset värit että ne innostavat tekemään nopeammin. Mutta välillä täytyy tehdä näitä isoja töitä ilman sen tarkempaa tarkoitusta. :)


8 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Satumainen olento ja ihanat kirjailut. Kelpais kyllä.

  VastaaPoista
 2. Tosi upee! Näin ensin vaan tuon huovutuskuvan, ni katoin, et ai joku möykky siellä muotoutuu, mut sit pääs kyl sellanen ihastuksen henkäys, ku näin ton valmiina. Ja ei oo menny överiks. Just sopivasti noita pikkusia yksityiskohtia.

  t. Piia

  VastaaPoista
 3. Joo siis mieletön!! Hän on ihana. Vähän niiku ujokas lohikäärmeen ja merihevosen sekotus. Ihana tuo katse. Ihastuksen huokaus täältäkin :)

  VastaaPoista
 4. Mie esitin tän kuvan Hannulle ja huomasin että aloin lässyttää ja miulla melkeen silmät kostu ku kattelin tätä. Hän on niin SULOINEN etten mie meinaa kestää :D

  VastaaPoista
 5. Voi ei! :D No mut toisaalta hyvä jos hää aiheuttaa tuollaisia tunteita. Oon käyttäny tuota samaa "silmientekotekniikkaa" linnuissa, jotka on varmaa ihan ensimmäisissä kirjoituksissa täällä. Ajattelin ottaa kuvan ilman tuota keskiosassa olevaa helmeä ja sen kanssa, mutta unohdin. Se, vaan yksi helmi nimittäin, tuo tuohon katseeseen tuon sielun. :)

  VastaaPoista
 6. Hauska huovutustyö ja tosi hienot kirjailut!

  VastaaPoista
 7. AAAAAAAAAPUUUUUUUWA! Mie oon nyt ihan liian innostunu tuollaisesta SUUREn suuresta huovuttamisesta, märkähuovutuksesta. Sinun kuvia katselemalla olen nyt koukuttunut ja niin täysin varma, että minun on tätä kokeiltava! Milloin ja miten, onkin asia erikseen ;) Mutta ihanaa, (ja kamalaa) listalle, have to do tai ainakin kokeilla ;)
  KIITOS BLOGISTASI, olen kauan hiljaa seurannut vierestä, nyt oli pakko avata sanainen arkkuni!

  VastaaPoista
 8. Jes! Ihanaa jos joku saa inspiraatiota näistä noin paljon! :D Siitä vain kokeilemaan! Kunhan ei liikoja suunnittele, ei myöskään pety. Mottoni onkin joskus "Kun ei ole tavoitetta, ei tule pettymystä"

  Kiva kun sanainen arkku avautui, kommentteja (ja varsinkin tuollaisia) on aina mukava saada. Kävin myös sinun blogissasi, joka vaikuttaa kiinnostavalta! Alanpas lukemaan sitä jatkossa. :)

  VastaaPoista