maanantai 6. helmikuuta 2012

"Tosi taitava maalivahti hän on lentopallossa!" (Ansa&Oiva)

Oon taas touhunnu lankojen kanssa! Nyt pakkasilla varsinkin on kiva saada jotain lämmintä aikaiseksi.

Erilaisa pipoja on puikoilta syntynyt. Sinisessä pipossa lankana Alpaca kaksinkertaisena, vihreäpunaisessa kolminkertaisena.Ennen joulua tekemäni kauluri pääsi vasta nyt kuviin. Olin unohtanut sen eteisen korin pohjalle, vaikka käytössä olikin syksyllä. Lankana Eskimo. Pipossa lankana Nepal. Olen aika huono tekemään pipoja ja huiveja ohjeiden kanssa, sovellan omiani. Tämä pipo ja kauluri ovat hyviä esimerkkejä omista väkerryksistä.
Sukat ehtivät olla jo hieman käytössä ennen kuin otin kuvan, siksi ovat vähän nukkaantuneet jo. Tosi helppo ohje Garnstudion sivuilta, lankana kaksinkertainen Eskimo. Maailman eniten helpoimmat säärystimet sain, kun leikkasin vanhasta villapaidasta hihat irti, taitoin reunat ja laitoin ranneosa edellä jalkaan, jee! Tosi kivat.
Sateenbaktushuivin lankana toimi Delight. Melko hitaasti se tuli valmiiksi, yksinkertaisella ohuella langalla kun tein (joka hipoo kyllä mukavuusalueeni rajoja), mutta tuli valmiiksi kuitenkin juuri ennen presidentin vaaleja. Nimesinkin tämän "PekkaHaavistoHuiviksi". Kävin äänestämässä se kaulassa.Ensimmäinen tuubi-huivini tuli nopeasti ja helposti kolmesta kerästä Alpaca-bouclèa. Ei tarvinnut muuta kuin 120-130 silmukkaa pyöröpuikoille ja neuleena aina oikeaa. On superlämmin ja yltää kolme kertaa kaulan ympärille. 


Sitten vielä hieman ompelua ja kierrätystä. Ompelukone voi olla joko kaveri tai vihollinen. Yleensä minulle se on viimeisimpänä mainittu, enkä mielelläni sen eteen mene, mutta joskus iskee into. Taika-lehdessä oli kiva maskotti-idea ja toteutin sen viikonloppuna. Hyvin yksinkertaisella kaavalla valmistin pari riisitäytteistä elukkaa. Materiaalina toimivat vanhat vaatteet. Kirjahyllyssä majailevat nyt kattiset.

2 kommenttia:

  1. Heh.. miust ois ollu jotenki hauskaa, jos oisit käyny äänestämässä PekkaHaavistoHuivi -huivi kaulassa Niinistöä. :D No jääköön vaalisalaisuus salaisuudeksi. :)

    t. Piia

    VastaaPoista
  2. Tuo harmaa voi olla Niinistöhuivi :D

    -Susku-

    VastaaPoista