torstai 1. joulukuuta 2011

"Elämä on juhla." (Samuli Putro)

Joulukuun ensimmäinen päivä. Tuntuu hurjalta että vuosi 2011 on pian ohi! Vastahan seisoin -25'C:n pakkasessa Imatrankosken sillalla katsellen koskinäytöstä. Eikä ole pitkä aika kun seisoin kevätjuhlamekko päällä vastaanottaen todistuksen siitä, että kaksi vuotta kestänyt koulu on loppunut ja minulla on nyt ammatti. Vasta äsken saunoin kesäyössä ystävien kanssa ja hieman myöhemmin toivoin enemmän kuin koskaan ettei lumi tulisi tänä vuonna liian aikaisin.

Paljon on tapahtunut tänäkin vuonna.  Listasin hieman mitä kaikkea on tullut koettua ja opittua.

VUONNA 2011 on mm. tapahtunut seuraavaa:

- Maistoin ensimmäistä kertaa sushia
- Uskalsin vihdoinkin laulaa Myrskyluodon Maijan karaokessa
- Toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja hankin pianon
- Kävin Suomenlinnassa pitkästä aikaa
- Sain virallisen ajokortin (ja tämänhän en uskonut ikinä toteutuvan)
- Pelasin uusia lautapelejä, mm. Dixit
- Huovutin ensimmäisen todella suuren työni
- Opin neulahuovuttamaan
- Opin koukkuamaan (neulomisen ja virkkaamisen välimuoto)
- Neuloin tossut ensimmäistä kertaa
- Sain kaksi perheenjäsentä lisää, Yoda & Yänis kaniinit
- Sain ammatin
- Olen oppinut asiakaspalvelua ja kassatyöskentelyä
- Tein huuto.nettiin tunnukset
- Opin soittamaan hyvin kitaralla mm. soinnut Gm, Cm, H, Ab
- Kävin ensimmäistä kertaa kuntosalilla, spinningissa ja zumbassa
- Olen tutustunut moneen kivaan uuteen ihmiseen ja entiset suhteetkin ovat lähentyneet :)


Mutta vielä ehtii tehdä käsitöitä valmiiksi tämänkin vuoden puolella. Eilen hankin kaksi kiloa matonkudetta ja virkkasin maton. Olin noita värejä ihastellut pitkään ja eilen tuntui olevan hyvä päivä niiden hankinnalle. Kiva siitä tuli, halkaisija noin metrin.Lisäksi joulukuu tarkoitti sitä että kaivoin kaapista seinälle viimevuonna kyhäämäni joulukalenterin. Laitamme kanssa-asukin kanssa kumpikin jokatoinen päivä luukkuihin jotain kivaa ja toinen saa avata. Itse laitan parittomina päivinä, eli saan toivottavasti huomenna ensimmäisen joulukalenteriyllätykseni.

Kalenteri on hyvin kotikutoinen. Alustana toimii vanhan ilmoitustaulun päälle pingotettu vanha verhonpala, johon ompelin jämähuopapaloista luukut ja kirjoin niihin numerot.Nyt odottelen innolla viikonlopun joulumyyjäisiä ja kappas, veronpalautuksetkin kirmaavat huomenna syliin, jee!

7 kommenttia:

 1. Voe kehveli ku on kiva toi matto. Pitäisköhän itsekin vähän kunnostautua matontekemisessä... (mun matontekele on siis edelleen se pannulapun kokoinen pyörylä)

  VastaaPoista
 2. Teet monta niitä pannulappuja ja yhistät sitte isoksi matoksi. ;)

  t. Susku

  VastaaPoista
 3. Tuo siun kalenterihuijaus on kyl ovela. Sie saat avata 13 luukkuu ja siun kanssa-asukki vaa 10 :D

  t. Piia

  VastaaPoista
 4. Ootpas kokenut paljon tänä vuonna! :) Minuu alko kiinnostamaa minkä tuotteen sie keksit ja sait myytyä käsityömuseolle?
  Ja mieki itseasiassa juttelin just vähän aika sitten Hannun kanssa, että pitäs kehitellä joku kiva pieneen tilaan menevä joulukalenteri johon just vuoropäivinä laitettas toisillemme joku ylläri. En oo vielä keksiny miten ja mistä materiaalista sen toteutan ja tää on varmaan taas näitä ikuisuusprojekteja, mutta vois vaikka yrittää. Mutta ehkä mie oon sit vähän rehellisempi ja teen siihen joka luukun :D

  VastaaPoista
 5. Oho, mie en muute ees huomannu tuota ennen kuin mainitsit! Tai siis huomasin kyl viimevuonna, mut en muistanu enää tänä vuonna. :D Heh, no tuo onneks vaan lisää tuota kotikutoisuutta. Semmosista isoista (miksei pienistäkin) tulitikkurasioista saa ihan kivan kalenterin. Tai sit just joku tuommone kankainen mihi vaa jotku helpot pussit. Viel ehtii kuule tälle vuodellekin! Mie sain viime luukusta hieronnan ja oon saanu tähä mennessä myös 2€ ja limsaa. :D

  Susku

  VastaaPoista
 6. ainiin. Se tuote oli semmoset huovutetut perhosrintakorut mitkä on valmistettu melkein kokonaan kierrätysmateriaalista.

  VastaaPoista
 7. Nii ehkä se joulukalenteri kantsis tehdä jostain kankaasta, niin sen sais tyyliin rullattua kaappiin aina joulun jälkeen. Tulitikkuaskihärdelli veis enemmän tilaa. Noh jos mie joskus jaksaisin sen vaikka tehdä. Kattellaan...
  Ja peukkua noille perhosrintakoruille! Kierrätys rules! Siun pitää markkonoida tota Globe Hopelle ;)

  VastaaPoista