tiistai 15. marraskuuta 2011

"Minua ei ymmärretä. Ei edes väärin!" (Alivaltiosihteerit)

Jihuu, ensimmäinen baktus-huivini. En edes tiedä kirjoitetaanko se noin. Töissä oli tehty tällaisia, mutta yksivärisiä. Näyttivät kivoilta joten halusin myös! Tein omani Eskimo-langasta ja monivärisenä. Reuna on virkattu. Tuohon voisi yhdistää vielä kiinnitysnapin, en ole ehtinyt vielä laittaa. Tällaisia voisi tehdä lisääkin.
Löysin ilokseni kirpputorilta parit korvaläppä-aihiot, hintaan 0,50€! Virkkasin toisten päälle violetilla Fabel-langalla, sisäpuolen jollain jämävillalangalla. Panta-osio oli hieman hankala mutta päädyin neulomaan pitemmän suorakaiteen ja ompelemaan sen pannan ympärille. Testattu jo on, hyvin eristävät sekä kylmyyden että ympärillä olevat äänet.

Toissaviikolla kierrätysinto heräsi kunnolla ja tein haaremihousut vanhoista huiveista ja hameista. Otin kaavat toisista housuistani. Yhdessä hameessa oli valmiina vetoketju ja kivat nahkaremmit ja ajattelin että olisi kiva säästää ne. Niinpä hameen yläosasta tuli nyt housujen yläosa.6 kommenttia:

 1. Oijoi miten hienot noista housuista tuli! jee

  VastaaPoista
 2. Kiitti, iteki ihan yllätyin kun huomasin että kappas niinpä tulikin :)

  -Susku-

  VastaaPoista
 3. Voi hitsin vimpula, toi sun Baktus on ihanan värinen. Pitäskö ittekin tehdä? Taas kerran uusi juttu mikä pitää tehdä, äh!

  VastaaPoista
 4. No siinä on ainakin se hyvä puoli että valmistuu nopeesti, eli mitäpä tässä höpötän, tee! ;)

  -Susku-

  VastaaPoista
 5. Oot sie kyllä tosi taitava! Mahtavat housut. Iteki toivoisin, että oisin noin taitava niin voisin tuunailla kirpparilta löytyviä vaatteita tai just yhdistellä niitä noin ja tehdä ihan uusia. Mut ku en mie osaa :/ Ehkä mie meen joskus vaikka kansalaisopiston ompelukurssille tai sitten vintage-seuralle. Joku aika sitten oli Aamulehdessä juttua, että täällä Treella on sellanen vintage-ompeluseura porukka, johon on tervetullut vaikka vaan pällistelemään. Ne tekee uusia vintage-vaatteita vanhoilla kaavoilla tai korjailee/tuunailee vanhoja. Hih, ehkä mie joskus uskaltaudun sinne :)

  VastaaPoista
 6. voih, siis totuushan on se, että mie oon oikeesti aika huono ompelija :D Miulle riittää että ne näyttää ulospäin hyviltä. Oisin halunnu tehä tuonne vuorin ja taskut ja kaikki mut en mie semmosia osaa. Että oikeesti aika yksinkertaiset housut nuo on tehä. :) Vintage-ompeluseura kuulostaa hauskalta, mee kattoo mitä siel on!

  -Susku-

  VastaaPoista