sunnuntai 2. lokakuuta 2011

-"Mutta ethän sinä osaa soittaa pianoa." sanoi Tommi. -"Mistä sen tietää, kun en ole ikinä kokeillut!" sanoi Peppi. (Astrid Lindgren)

Noniin, nyt taitaakin tulla pitkä päivitys.

Olen hurahtanut kaikenlaisiin bontchoihin ja hartialämmittimiin. Johtuisikohan siitä kun ilmat ovat viilenneet. Lisäksi kiinnostuksen kohteinani ovat olleet helpot, mutta kivan näköiset reikäneuleet. Tein sinisen bolerotyylisen asusteen (oli muuten ensimmäinen mohair-langasta tekemäni asia) ja valkoisen pienen bontchon samalla tekniikalla: Langankierto, 2 oikein yhteen. Bolerossa oli parillinen silmukkamäärä, bontchossa pariton. Siksi "raidat" menevät toisessa suoraan ja toisessa vinoon.

Kaiken yksinkertaisuuden lisäksi molemmat on tehty neuloen vain suorakaide, josta myöhemmin on ommeltu tietyt kohdat yhteen. Ihanaa kun kerrankin saa helposti jotain päälle laitettavaa aikaiseksi.

Bolerossa lankana Kitten-mohair, neulottu puikoilla nro 5.
Bontchossa lankana Garnstudion Andes (villaa ja alpakkaa), neulottu puikoilla nro. 9.
Tein toisenkin bontchon tuon ensimmäisen innoittamana. Nyt vielä helpommalla tekniikalla. Neuloin suorakaiteen aina-oikein-neuleella. Tällä kertaa lankana oli Garnstudion Alpaca Boucle, puikot nro. 9. Yhdistelin tummaa ja vaaleaa harmaata. Tuli tosi kiva ja lämmin! Piti tanssia ihan pieni onnen tanssi tämän jälkeen.
Viimeviikkoisena tuotoksena syntyi myös neulahuovutettu, pieni pitkähäntäinen koala. Kissaa tavoittelin, mutta joskus käsissä syntyy jotain ihan muuta kuin mitä pitäisi. Mutta pidin silti tästä geenivirhe-otuksesta, ja niin piti kanssa-asukkikin, joten hän sai sen. Kissa syntyi sitten myöhemmin.Työ, johon tänä viikonloppuna käytin paljon aikaa, mutta vihdoin tuli valmiiksi: Elämäni ensimmäinen neliöistä virkattu tyyny. Tarkoitus oli tehdä ensin peitto mutta tajusin että menee ikuisuus, ellei pidempääkin, ennen kuin se tulisi valmiiksi. Tyyny tulisi lisäksi enemmän tarpeeseen tällä hetkellä. Toista puolta en enää jaksanut pienillä neliöillä tehdä joten tein yhden suuren. Pitkään se vei mutta lopputulokseen olen tyynyvä.. eikun tyytyväinen!

Lankoina: Sininen ja ruskea, Garnstudion Karisma
                Purppura, Novitan Seitsemän Veljestä
                Turkoosi, Kirpputorilta ostettu purettu kaulaliina.

Tyynyä tehdessäni näin kuvat tuosta maailman suurimmasta tilkkupeitosta, joka nyt tuli valmiiksi. Alkoi vähän pyörryttää. Linkki:
Tänään keksin käyttöä myös vanhalle virkatulle pitsikaistaleelle, jonka äiti oli kirpputorilta löytänyt ja kysyi olisiko käyttöä. Joku on joskus tuon itse virkannut ja se oli sen verran vahvaa tekoa, että sopi täydellisesti kitarahihnaksi! Olisi tuolle ollut varmasti muutakin käyttöä, vaan en keksinyt, joten palvelkoot hetken ainakin tuossa virassa.Tässähän nämä päivät ovat menneet nopiaan.

Olen tehtaillut hieman joululahjoja tässä välissä, mutta ne päivitän tänne vasta joulun jälkeen. Enää kaksi ja puoli kuukautta.

Mutta älä tule lumi Etelä-Karjalaan ennen lokakuun 23.päivää, ennen autokoulun kakkosvaihetta. Teoriatunnille saat tulla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti