lauantai 3. syyskuuta 2011

-"Ajatteles, jos puu kaatuisi kun me olemme sen alla?" -"Ajatteles, jos ei kaadu?" (A.A Milne)

Syyskuu. Jännittävä, hieman pelottava mutta samalla mukavan tuntuinen asia. Muuttuvat asiat ovat olleet minulle aina hieman vaikeita. Esimerkkeinä, kun Suomi vaihtoi Euroon, olisin halunnut pitää markat. Vaikka kyseinen lanttihan on matkustaessa ja muutenkin todella kätevä. Muistan kun pitkitin todella kauan ensimmäisen cd-levyni ostoa. C-kasetit olivat minulle rakkaus josta en halunnut luopua. Samoin kävi videoiden vaihtuessa DVD:iksi. Ensimmäisen puhelimeni sain 15-vuotiaana, vaikka en ajatellut sitä tarvitsevani. Joskus tajuaa vasta myöhemmin, kuinka jotkut muutokset ovat vain hyväksi.

Asioiden muuttuessa huomaan sisälläni olon, josta en tiedä onko kyse surusta vai ilosta. Syksyn suhteen kuitenkin enemmän ilosta. On onneksi mahdollista itse päättää, ottaako syksyn vastaan entisen menetyksenä vai jonkin uuden alkuna. Eikä elämässä taida oikein pärjätä jos haikeilee aina mennyttä tai jääräpäisesti pitää kiinni jostain. Pitää sopeutua. Niin kuin luonnon kiertokulussa yleensäkin, sopeutujat selviävät.

Silti pidän uusien asioiden luomisesta. Sellaisista joihin voi itse vaikuttaa ja kehittyä niissä. Laitoin tällä viikolla neulahuovutustaitoni koetukselle. Työharjoittelussa olen tehnyt jo koko joukon neulahuovutettuja eläimiä, soittimia ja mitä nyt on tullut vaan mieleen. Ehkä saan niistäkin kuvan joskus. Tein yhden myös eilen illalla kotona, pienen lohikäärmeen pään (koko noin 10x7cm).

Alan jo kehittyä yksityiskohtien rakentamisessa pelkän villan ja neulan avulla. Luulin sen olevan mahdotonta minulle, mutta huomasin harjoituksen tuottavan tulosta. Voisihan tuohon heittää vedetkin päälle, saisi tiiviimmän pinnan, mutta tyydyn nyt tuohon. Voi olla että veden ja saippuan kanssa kolmiulotteisuuskin muuttuisi litteämmäksi. Kiinnitän työn taakse varmaan hakaneulan tai magneetin.
Lisäksi syntyi taas yksi pipo. Lankoja olen muutenkin himoinnut viimeaikoina, mutta en halua kerryttää itselleni isoa tarpeetonta lankavarastoa. Haluan ostaa vain sellaisia lankoja, joista tiedän mitä niistä teen. Niinpä ostin punaista ja oranssia Karisma-villalankaa ja syntyi hattu. Tekeillä on myös samanlainen ruskea-oranssi.

Jos muuten haluaa ilmaisia neule-ohjeita, kannattaa käydä osoitteessa:

http://www.garnstudio.com/index_lang.php

Sieltä löytyy monta tuhatta suomenkielistä neuleohjetta ja ideaa!

1 kommentti:

  1. Aivan ihana blogi kirjoitus, kiitos! Tämä antoi uutta jaksamista syksyn pimeisiin iltoihin.

    VastaaPoista