tiistai 16. elokuuta 2011

"Mene leikkimään pieni ötökkä. Leiki niin kauan, kuin saat leikkiä!" (Piisamirotta-Muumipeikko ja pyrstötähti)

Syksy tuli. Sen huomasin kahdesta asiasta; aloitin taas pitkästä aikaa neulomaan villalangoilla ja kaupassa teki mieli ostaa vaniljateetä. En kuitenkaan vielä päätynyt teehen (jätän sen myöhempien syysiltojen iloksi) vaan ostin kaksi kerää Novitan uutta "Noki" lankaa. Neuloin pipon ja aloitin tekemään myös säärystimiä. Pengoin hieman kaappeja ja löysin käsitöitä joita en ollut käyttänyt. Purin niistä muutaman ja sain ihan kuin uutta lankaa. Lisäsin säärystimiin punaisia ja sinisiä raitoja niistä lankakeristä. Punainen lanka oli ennen lapanen jonka toisen parin hukkasin joskus. Sininen oli huivi, joka oli jäänyt kaapin pohjalle lojumaan.

Purin myös erään vanhan huivin ja tein siitä hatun. Huivissa oli valmiiksi raitoja, enkä irrottanut purkaessani erivärisiä lankoja toisistaan, vaan halusin nähdä millaisiksi kuviot muodostuvat hatussa. Ihan hyvin asettuivat. Neuloin hatun suorakaiteena ja yhdistin myöhemmin muotoonsa. Ajatuksen tällaisesta hatusta sain Jyväskylässä olevasta "Kimperi" liikkeen mallistoista, joissa samantyylinen hattu on tehty kankaasta. Halusin nähdä toimisiko se neulottaessa. Hyvin toimii, nurkat muodostavat päähän laitettaessa pienet "korvat".
Ps. Aikaisemmin mainittu huovutettu punainen lintu sai viime viikonloppuna nimekseen Vaaccu Koipelo, ja asustaa nykyään muuttolintuna Helsingissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti