tiistai 9. elokuuta 2011

"Eläimissä pidän ennen muuta niiden vilpittömyydestä." (Charles Baudelaire)

Kesä alkaa olla ohi ja linnut muuttavat pois. Huovutin eilen pienen kurjentapaisen. Tosin väritykseltään enemmänkin papukaijan. Se asuu vielä toistaiseksi täällä meillä´, mutta ehkä sekin joku päivä muuttaa muualle. Jalkoja en huovuttanut vaan virkkasin ja kiinnitin myöhemmin ommellen.Etsin myös kuvat aikaisemmin huovuttamistani eläimistä. Etenkin lintuja on tullut tehtyä. Pidän lintujen tuomista mahdollisuuksista, muodoista ja väreistä, sekä siitä että mittasuhteita pystyy helposti liioittelemaan.Nämä seinälle ripustettavat flamingot olivat koulutyö. Nykyään jo ovat saaneet uuden kodin.


Tämä lintu majailee tällä hetkellä komerossa. Luultavasti tähtihetkensä se koki näyteikkunanäyttelyssä, jossa se oli esillä kuukauden, samoin kuin edellä mainitut flamingotkin. Käytin lintuun paljon kierrätysmateriaalia, mm. helmet, napit, ja osa langoista. Työtunteja se vei paljon, mutta oli myös opettavainen kokemus tehdä noin iso työ. Ehkä joskus uudestaan! Kunnes saan postimyynnistä uudet hermot ja aikaa.Hyvin yksinäinen pieni pöllö. Alunperin kolmiulotteisten huovutusten kokeilu, mutta siitä tulikin aika rakas. Tällä hetkellä on majoittunut makkarin kirjahyllyyn suremaan.Neulahuovutettu tukaani. Ensimmäinen kolmiulotteinen neulahuovutustyöni. Tein tämän työharjoittelussa ollessani. Tällä hetkellä kenties erään käsityöliikkeen näyteikkunassa. Villan olisi voinut huovuttaa huomattavasti tiiviimmäksi, mutta, noh, harjoittelin vasta. Puolustus kai tuokin.Samassa harjoittelupaikassa näyteikkunaan neulahuovutettu lammasbändi. Aurinkolasit on tehty pahvista ja piipunrassista. Soittopelit on koottu putiikista löytyvistä tarvikkeista. Kuulin muuten juuri, että piipunrassi on ihan oikea piipun rassaukseen käytettävä väline. En tiennyt! Sain nähdä kuvan oikeasta piipunrassista ja ihan samannäköistähän se on. Ystäväni on asiakaspalvelutyössä, eikä kuulemma saa myydä kyseistä piipunrassia alaikäisille, koska se on tupakointiväline. Mutta leikki-piipunrassia askarteluosastolta saa. Hassua!
Neulahuovutettu kaniinitaulu. Koko noin 20x15cm. Tässä olin jo hieman kehittynyt neulaamisessa, ja saanut villasta tiiviimmän. Harjoittelussa tehty mallityö tämäkin.
Ja nämä puput neulahuov.. No enpäs. Yoda & Yänis kaniinit. Päivieni piristys ja joskus pelastus. Eläimissä on sitä jotain.

4 kommenttia:

  1. On ollu mielessä tehdä hänelle kaverikin. :)

    VastaaPoista
  2. Miusta tuo "tähtihetken tukaani" - eli se komerossa asustava näyteikkunalintu on tosi hieno! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos. :) Harvinaisen hankala vaan sijoittaa minnekään niin ettei veis tuhottomasti tilaa. Ehkä komero ei tee ihan oikeutta sille, mutta siellä se nyt on kuitenkin.

    VastaaPoista